فقط برای امروز
۲۳ قوس ( آذر ماه)
اعتیاد، مواد مخدر و بهبودی
«اعتیاد یک بیماری جسمانی، ذهنی و روحانی است که همه زمینه های زندگی ما را تحت تأثیر قرار می دهد.»
“کتاب پایه”
اکثر ما قبل از اینکه شروع به مصرف کنیم، پنداری قالبی داشتیم، تصویری ذهنی از اینکه معتادان باید چگونه باشند. برخی از ما تصویری از یک معتاد مواد مخدر تجسم می کردیم که برای به دست آوردن پول مواد از بازارهای عمومی دزدی می کند. برخی دیگر از ما تصویری از یک فرد منزوی بدگمان مجسم می کردیم که از پشت پرده های همیشه کشیده و درهای همیشه قفل به زندگی خیره شده است. تصور می کردیم تا وقتی مانند هیچ یک از این پندارهای قالبی نباشیم، نمی توانیم معتاد باشیم.
همان طور که مصرف ما بیشتر می شد، این پیش پنداشتها را درباره اعتیاد کنار گذاشتیم و پیش پنداشت دیگری را مجسم کردیم: این عقیده که اعتیاد درباره مواد مخدر است. شاید تصور کرده باشیم اعتیاد به معنای عادتی جسمانی است و معتقد بودیم که هر ماده مخدری که عادت جسمانی ایجاد نکند، “اعتیادآور” نیست. یا تصور می کردیم تمام مشکلات ما از مواد مخدری که مصرف می کردیم، نشأت می گرفت. تصور می کردیم صرفاً اگر از شر مواد مخدر خلاص شویم، سلامت عقل به زندگی ما باز می گردد.
یکی از مهمترین درس هایی که در معتادان گمنام آموختیم این است که اعتیاد فراتر از مصرف مواد مخدر است. اعتیاد بخشی از وجود ماست؛ یک بیماری است که همه زمینه های زندگی ما را با یا بدون مواد مخدر در بر می گیرد. می توانیم حتی پس از قطع مصرف نیز اثرات آن را در افکار، احساسات و رفتار خود مشاهده کنیم. بدین دلیل، به راه حلی نیاز داریم که در اصلاح همه زمینه های زندگی ما مؤثر باشد: قدمهای دوازده گانه.
فقط برای امروز : اعتیاد یک بیماری ساده نیست، اما راه حلی ساده دارد. امروز، این راه حل را در زندگی خود به کار می گیرم: قدمهای دوازده گانه بهبودی.
معتادان گمنام افغانستان
https://naafg.org