ویژگیهای فردی و بیداری روحانی
۲۲ قوس ( آذر ماه )
پدیده بیداری ،روحانی به صُوّر گوناگونی در شخصیتهای مختلف انجمن نمایان میشود.
* کتاب پایه فصل ٤، “قدم دوازده”*پیام امروز ۲۲ قوس
قدم دوازده در مورد آن بیداری روحانی که در نتیجه کارکرد قدمها به دست می آوریم صحبت میکند.قبل از اینکه بسیاری از ما کارکرد قدم دوازده را شروع کنیم چندین نوع بیداری که ماهیت روحانی داشتند را تجربه کرده ایم ،شاید بعضی از این بیداریها مانند شناخت داشته ای که تا قبل از نوشتن ترازنامه قدم چهارم از آن آگاه نبودیم، ناچیز به نظر رسد. اما بیداریهای دیگر عمیق تر هستند مانند درک این واقعیت که چگونه تعدادی از الگوهای رفتاری ما همگی به یک نقص شخصيتي خاص که تازه آن را شناخته ایم، باز میگردد. تا زمانی که به کارکرد قدمها ادامه دهیم به یادگیری در مورد خودمان ادامه خواهیم داد.
کتاب پایه میگوید که درجهٔ بیماری و کیفیت بهبودی ما متفاوت است و این دلالت بر آن دارد که نوع بیداری روحانی که هر یک از ما به آن نیاز داریم نیز کاملاً متفاوت خواهد بود ، هر یک از ما داستانهای خود را داریم که شامل نحوه ورودمان به انجمن و مسیر آینده مان نیز میگردد،شنیدن مشارکت دیگران در مورد بیداری روحانی شان میتواند الهام بخش و سازنده باشد،اما داشتن تجارب خودمان – حتی اگر با آنچه که دیگران مشارکت میکنند متفاوت باشد – چیزی است که واقعاً اهمیت دارد،اگر فقط منتظر بمانیم تا آنچه را که دیگران مشارکت کرده اند تجربه کنیم شاید نا امید شویم. از آن بدتر وقتی به جای دیدن هرچه که مربوط به خودمان میگردد دائما به دنبال آنچه که دیگران توصیف کرده اند باشیم،ممکن است هر آنچه را که در قلب و روحمان در حال وقوع است نادیده بگیریم. تصور یک بیداری روحانی که حقیقتاً به خودمان تعلق داشته باشد میتواند هم الهام بخش و هم ترسناک باشد. با وجود اینکه امکان دارد بیداری روحانی ما کاملا شبیه شخص دیگری نباشد، هرچه واقعیت تجارب مان را بیشتر بشناسیم، بیشتر قادر خواهیم بود واقعیت آنچه را که اعضای دیگر با ما مشارکت میکنند را شناسایی کنیم،هر یک از ما در مسیر خود هستیم اما بسیاری از مناطقی که پوشش میدهیم یکسان و مشابه هستند.
بیداری روحانی که در قدمها تجربه میکنیم ممکن است متفاوت باشند اما پیامی که حمل میکنیم همان است من به حقیقتِ بیداری روحانی خود و همچنین آنهایی که توسط اعضای دیگر انجمن مشارکت میشود احترام خواهم گذاشت.
معتادان گمنام افغانستان naafg.org